به استناد ماده ۷ قانون مواد خوردنی و آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی و ماده ۴ دستورالعمل اجرایی ساخت و ورود مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی و مکملهای غذایی رژیمی، فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر حمایت از تولید ملی و سرمایه ایرانی، سند پنجم توسعه و سند چشم انداز جمهوری اسلامی در ۱۴۰۴ هجری شمسی و حمایت از تولید فرآورده های سنتی با شرایط بهداشتی، کارگاه هایی که فرآورده خود را با نام و علامت تجاری بصورت بسته بندی مشخص عرضه می کنند، مشمول اخذ پروانه بهداشتی کارگاهی(تاسیس و بهره برداری و شناسه نظارت تولید کارگاهی) می باشند.

۲- دامنه کاربرد

           دامنه اجرایی این دستورالعمل شامل کلیه کارگاه های تولید و بسته بندی فرآورده های غذایی مشمول اخذ پروانه بهداشتی کارگاهی(تاسیس و بهره برداری و شناسه نظارت تولید کارگاهی) می باشد.

۳- مسئولیت اجرایی

           مسئولیت اجرایی این دستورالعمل برعهده معاونت های غذا و دارو دانشگاه های علوم پزشکی مربوطه می باشد.

۴- تعاریف                                                        

 ۴-۱- کارگاه

        در این ضابطه به واحدی اطلاق می شود که اقدام به تولید، بسته بندی، توزیع و عرضه فرآورده های غذایی و آشامیدنی در حجم کمتر از تولید صنعتی(کارگاه هایی که دارای پروانه کارگاهی از وزارت صنایع یا مراجع ذیصلاح می باشند) می نماید و دارای حداقل شرایط فنی و بهداشتی منطبق با حداقل ضوابط فنی و بهداشتی کارگاه های تولید و بسته بندی فرآورده های غذایی مشمول شناسه نظارت کارگاهی می باشد.

۴-۲-  پروانه بهداشتی کارگاهی (تاسیس و بهره برداری و شناسه نظارت تولید کارگاهی)

         پروانه بهداشتی است که به کارگاه هایی که دارای مجوز فعالیت اقتصادی از مراجع ذیصلاح و حداقل شرایط فنی و بهداشتی تولید هستند اعطاء می شود و این پروانه بیانگر اجازه فعالیت و همچنین تولید فرآورده هایی است که در پروانه ذکر گردیده است .

۴-۳- کمیته بازنگری فهرست گروه فرآورده های مشمول اخذ پروانه بهداشتی کارگاهی(تاسیس و بهره برداری و شناسه نظارت تولید کارگاهی)

        کمیته ای است که به منظور بازنگری فهرست گروه فرآورده های مشمول اخذ شناسه نظارت کارگاهی تشکیل می گردد و از وظایف این کمیته بررسی در خواست ها برای اضافه نمودن فرآورده های جدید و یا حذف برخی از فرآورده ها از فهرست می باشد. محل استقرار این کمیته اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی است و اعضاء آن عبارتند از معاون فنی غذا ، رئیس گروه مطالعه و برنامه ریزی رئیس وکارشناس/ کارشناسان اداره نظارت و ارزیابی تولید فرآورده های غذایی مرتبط با موضوع اداره کل نظارت وارزیابی فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی، مدیر/ مدیران نظارت برمواد غذایی دانشگاه های علوم پزشکی درخواست کننده و مدیران نظارت برمواد غذایی دو دانشگاه که محصولات مشابه در حوزه آنها وجود دارد.

۵- فرآورده های مشمول اخذ پروانه بهداشتی کارگاهی عبارتند از:

۵-۱-  انواع پنیر سنتی از قبیل پنیر متخلخل لیقوان و پنیر قرمز

۵-۲- انواع کشک خشک سنتی

۵-۳- روغن زیتون تصفیه نشده خام

۵-۴- روغن حیوانی

۵-۵- شستشو و خشک کردن سبزیجات ، بسته بندی قارچ خوراکی، بلنچ و بسته بندی قارچ خوراکی

۵-۶- بسته بندی انواع میوه

         ۵-۷-  انواع شیرینی مانند کلوچه، باقلوا، قطاب و راحت الحلقوم،کلمپه،...

         ۵-۸- انواع فرآورده های قنادی سنتی مانند نوقا، ریس، آبنبات، سوهان، گز، پولکی و سوهان عسلی، رنگینک،...

۵ -۹- انواع شکر پنیر ساده و طعم دار

۵-۱۰- ارده و حلوا ارده، حلوا کنجدی و شکری، روغن کنجد

۵-۱۱- بسته بندی خرما و رطب

۵-۱۲- فرآوری و بسته بندی آجیل، خشکبار و دانه های روغنی

۵-۱۳- فرآوری و بسته بندی انواع جوانه های خوراکی

۵-۱۴- بسته بندی انواع غلات (گندم، برنج، جو، ذرت و ...)

۵-۱۵- بسته بندی حبوبات و بقولات

۵-۱۶- رشته آشی و رشته پلویی

۵-۱۷- سمنو

۵-۱۸- فرآورده های نانوایی در صورتی که به صورت گسترده توزیع نمی شوند از جمله نان های سنتی مانندلواش، تافتون، سنگک و...،       نان باگت، نان تست، کماج، شیرمال، نان کشمشی و خرمایی

۵-۱۹- آرد سنگی

۵-۲۰- بسته بندی قند شکسته و کله خرد شده

۵-۲۱- انواع نبات

۵-۲۲- مربا و عسل

۵-۲۳- بسته بندی ادویه (مشروط به تهیه ادویه از کارخانه های دارای پروانه ساخت معتبر)

۵-۲۴- انواع ترشی، شور، خیارشور سنتی و تخمیری

۵-۲۵- فرآوری و بسته بندی زیتون

۵-۲۶- انواع شیره (انگور، خرما،...)

۵-۲۷- زعفران

۵-۲۸- فلافل

۵-۲۹- رب انار

۵-۳۰- تولید و بسته بندی یخ خوراکی

۵-۳۱- جعبه مقوایی مخصوص مواد غذایی، کیسه بهداشتی از فیلم مانندکیسه فریزر و سفره یکبار مصرف، جعبه سازی و برش کاغذ و مقوا، محافظ غذا و فویل آلومینیوم

۵-۳۲- فرم دهی ظروف یکبار مصرف سلولزی

تبصره۱- در صورت وصول درخواست اخذ شناسه نظارت برای فرآورده / فرآورده هایی خارج از فهرست فوق یا حذف برخی از فرآورده ها، کمیته بازنگری فهرست گروه فرآورده های مشمول اخذ شناسه نظارت کارگاهی در بازه های زمانی سه ماهه تشکیل، موضوع طرح و در صورت تائید، فرآورده موردنظر به فهرست افزوده یا حذف می گردد.

تبصره ۲- سازمان غذا و دارو آخرین فهرست فرآورده های مشمول اخذ شناسه نظارت کارگاهی را از طریق سایت سازمان اعلام می نماید.

۶- مدارک لازم برای صدور پروانه بهداشتی کارگاهی(تاسیس و بهره برداری و شناسه نظارت تولید کارگاهی)

         متقاضی باید ضمن ارائه نامه درخواست برای صدور پروانه مسئول فنی  و پروانه بهداشتی کارگاهی(تاسیس و بهره برداری و شناسه نظارت تولید کارگاهی)مدارک زیر را نیز ارائه نماید :

    ۶-۱- پروانه مسئول فنی

     ۶-۱-۱- فرم معرفی و تقبل مسئولیت فنی کارگاه های تولید و بسته بندی فرآورده های غذایی(پیوست شماره۱)

     ۶-۱-۲- تصویر صفحات شناسنامه و کارت ملی(پشت و رو)

     ۶-۱-۳- تصویر آخرین مدرک تحصیلی

     ۶-۱-۴- تصویر پروانه مسئولیت فنی قبلی+ استعفاءنامه (درصورت وجود)

     ۶-۱-۵- سوابق اشتغال (در صورت وجود)

     ۶-۱-۶- تعهد و سوگند نامه مسئول فنی کارگاه های تولید و بسته بندی فرآورده های غذایی (پیوست شماره۲)

     ۶-۱-۷- دو قطعه عکس ۴*۳

     ۶-۱-۸- تاییدیه ارزش تحصیلی

     ۶-۱-۹- تصویر پایان طرح نیروی انسانی و یا معافیت از انجام طرح (برای رشته های مشمول طرح نیروی انسانی)

     ۶-۱-۱۰- تصویر کارت پایان خدمت یا معافیت از خدمت

             ۶-۱-۱۱- واریز هزینه مربوط به صدور پروانه مسئول فنی برابر آخرین تعرفه مصوب هیات وزیران

تبصره۳- کارگاه تولیدی جهت کنترل و نظارت بر دریافت مواد اولیه از مراکز معتبر و دارای مجوزهای بهداشتی، شرایط تولید و بسته بندی، نمونه برداری، آزمون، ثبت مستندات و سوابق کنترل های انجام شده باید نسبت به معرفی و استخدام فرد واجد شرایط مطابق با قانون مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی و چارت مسئولین فنی مصوب کمیته فنی اقدام نماید. با نظر و تائید معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ناظر و بر اساس توان مسئول فنی و با در نظر گرفتن فاصله کارگاه های تولیدی از یکدیگر (کارگاه های مجاور که حداکثر بیشتر از شعاع ۲ کیلومتر از یکدیگر فاصله نداشته باشند)، نظارت حداکثر سه واحد تولیدی می تواند توسط یک مسئول فنی انجام گیرد.(به استثناء برنج که در پیوست ۸ به آن اشاره شده است)

۶-۲- پروانه بهداشتی کارگاهی(تاسیس و بهره برداری و شناسه نظارت تولید کارگاهی)

       ۶-۲-۱- تصوير برابر اصل شده مجوز فعالیت اقتصادی از مراجع ذیصلاح

       ۶-۲-۲- تصوير برابر اصل شده ثبت نام تجاری از سازمان ثبت شركتها و مالكيت صنعتي

       ۶-۲-۳- تعهد و سوگند نامه مدیر عامل/ مؤسس/موسسین کارگاه (پیوست شماره ۳)

       ۶-۲-۴- تکمیل فرم درخواست صدور پروانه بهداشتی کارگاهی(تاسیس و بهره برداری و شناسه نظارت تولید کارگاهی) (پیوست شماره۴)

تبصره ۴- خاطر نشان می سازد در صورتیکه متقاضی درخواست تولید بیش از یک فرآورده را داشته باشد به ازاء هر فرآورده اضافی باید یک فرم جداگانه (قسمت دوم- شناسه نظارت تولید کارگاهی) را تکمیل و ارائه نماید.

    ۶-۲-۵- در صورت نبودن آزمایشگاه در محل کارگاه، ارائه قرارداد با آزمایشگاه های همکار یا مجاز دارای پروانه بهره برداری از سازمان غذا و دارو یا آزمایشگاه های آکرودیته کارخانجات دیگر که کنترل فرآورده تولیدی در محدوده فعالیت تعریف شده آن قرار داشته باشد الزامی است.

       ۶-۲-۶- ارائه اصل فیش واریز هزینه های مربوط به پروانه بهداشتی کارگاهی(تاسیس و بهره برداری و شناسه نظارت تولید کارگاهی) برابر آخرین تعرفه مصوب هیات وزیران

تبصره ۵- به ازاء هر فرآورده،  هزینه شناسه نظارت تولید کارگاهی باید بطور جداگانه پرداخت گردد.

۷- روش اجرایی صدورپروانه های شناسه نظارت کارگاهی

۷-۱- پس از بررسی و تائید مدارک، پروانه مسئول فنی طبق پیوست شماره۵ صادر گردد. خاطر نشان می سازد در صورتیکه نامبرده، مسئولیت فنی حداکثر دو کارگاه دیگر را نیز تقبل نموده باشد، ضمن آنکه پروانه مسئول فنی به طور جداگانه به ازاء هر کارگاه صادر   می گردد جدول ذیل پروانه مسئول فنی باید توسط معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مربوطه تکمیل، مهر و امضاء گردد.

۷-۲- پس از بازدید، بررسی و تکمیل فرم گزارش بازدید کارگاه های تولید و بسته بندی فرآورده های غذایی مشمول پروانه بهداشتی کارگاهی طبق فرم پیوست شماره ۶ و در صورت دارا بودن شرایط فنی و بهداشتی مطابق با قوانین و مقررات، تایید کمیته فنی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مربوطه و همچنین تائید فرمولاسیون ارائه شده، پروانه بهداشتی کارگاهی(تاسیس و بهره برداری و شناسه نظارت تولید کارگاهی)- شناسه نظارت تولید کارگاهی پیوست پروانه تاسیس و بهره برداری می باشد- طبق پیوست شماره ۷ صادر و رونوشت آن به اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی ارسال گردد.

تبصره ۶- خاطر نشان می سازد پروانه های مسئول فنی، تاسیس و بهره برداری و شناسه نظارت تولید کارگاهی همزمان در کمیته فنی     معاونت های غذا و دارو طرح و پس از تائید همزمان صادر گردد.

تبصره ۷- اعتبار شناسه نظارت در ابتدا حداکثر یکسال بوده و در صورت تائید عملکرد در سالهای بعد حداکثر دو سال خواهد بود و در صورت عدم تمدید، پروانه مسئول فنی نیز باطل می گردد.

تبصره۸- استفاده از ظرفیت خالی واحدهای دارای شناسه نظارت کارگاهی توسط کارخانجات دارای پروانه ساخت مورد تائید اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی نمی باشد.

تبصره۹- به ازاء هر شناسه نظارت تولید کارگاهی ( برای هر فرآورده ) هزینه قلم فرآورده باید بطور جداگانه پرداخت گردد.

۸- روش اجرایی تمدید پروانه بهداشتی کارگاهی(تاسیس و بهره برداری و شناسه نظارت تولید کارگاهی)

         تمدید پروانه بهداشتی کارگاهی(تاسیس و بهره برداری و شناسه نظارت تولید کارگاهی) مشروط به ارائه نامه درخواست تمدید به معاونت        غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مربوطه، واریز هزینه های تمدید برابر آخرین تعرفه مصوب هیات وزیران و همچنین دارا بودن شرایط ذکر شده ذیل و پس از تایید کمیته فنی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مربوطه حداکثر به مدت دو سال بلامانع خواهد بود.

  • نداشتن شکایت اثبات شده درخصوص فرآورده
  • تأیید رعایت اصول فنی و بهداشتی (GMP) مطابق با حداقل ضوابط فنی و بهداشتی کارگاه های تولید و بسته بندی فرآورده های غذایی مشمول شناسه نظارت کارگاهی در کلیه بازدیدهای ادواری
  • جواب آزمون ها مطابق با ویژگی ها و ضوابط مورد تائید اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی بوده و عدم انطباق بحرانی در تمام نمونه ها گزارش نشده باشد.

تبصره۱۰- در صورتیکه مدارک بند ۶ تغییر نموده باشد، لازم است مدارک اصلاح  شده ارائه گردد.

۹- نحوه اختصاص شماره پروانه

  ۹-۱- شماره پروانه مسئول فنی

       شامل سه جزء می باشد که از چپ به راست عبارتند از:              

 ش.م / رقم شمارش مسئول فنی / کد دانشگاه

ش.م (مخفف شناسه مسئول فنی است و برای همه دانشگاه ها مشترک می باشد)، کد دانشگاه از عدد ۱۰۰ شروع می شود .

به عنوان مثال: ش.م ۱۰۰/۱۶  ( ۱۶:کد دانشگاه ، ۱۰۰: رقم شمارش مسئول فنی)

  ۹-۲- شماره تاسیس و بهره برداری کارگاه

        شامل دو جزء می باشد که از چپ به راست عبارتند از:               

                                                                                                                 کد کارگاه/ کد دانشگاه

کد کارگاه، ارقام شمارش کارگاه جهت شناسایی کارگاه بوده و از عدد ۱۰۰۰شروع می شود. به عنوان مثال :۱۰۰۰/۱۶ ( ۱۶:کد دانشگاه، ۱۰۰۰: کد کارگاه)

  ۹-۳- شماره شناسه نظارت تولید کارگاهی

         شامل سه جزء می باشد که از چپ به راست عبارتند از:

                                                                                    کد فرآورده / شماره پروانه بهداشتی تاسیس و بهره برداری کارگاه             

کد فرآورده از عدد ۱ شروع شده که به هرفرآورده جداگانه اختصاص داده می شود.

 به عنوان مثال:۱- ۱۰۰۰/۱۶ (۱۶ کد دانشگاه و ۱۰۰۰: کد کارگاه و ۱ : کد فرآورده )یعنی به هر فرآورده یک شماره شناسه نظارت تولید کارگاهی تعلق می گیرد .

 ۹-۴ دستورالعمل الحاقی صدور شناسه نظارت کارگاهی برنج

                به منظور ایجاد امکان نظارت، ارزیابی و ارتقاء ایمنی و سلامت برنج، کد گذاری و ردیابی در سطح عرضه فرآوری و بسته بندی برنج نیز مشمول شناسه نظارت گردیده است.

لذا علاوه بر رعایت کلیه مفاد مندرج در این دستورالعمل، موارد مندرج در پیوست شماره ۸ نیز باید مد نظر قرار گیرد.

۱۰- پیوست ها

۱۰-۱- پیوست شماره ۱- فرم معرفی و تقبل مسئولیت فنی کارگاه های تولید و بسته بندی فرآورده های غذایی

۱۰-۲- پیوست شماره ۲- تعهد و سوگند نامه مسئول فنی کارگاه های تولید و بسته بندی فرآورده های غذایی

۱۰-۳- پیوست شماره ۳- تعهد و سوگندنامه  مدیر عامل /مؤسس/موسسین کارگاه            

۱۰-۴- پیوست شماره ۴- فرم درخواست صدور پروانه بهداشتی کارگاهی(تاسیس و بهره برداری و شناسه نظارت تولید کارگاهی)

۱۰-۵- پیوست شماره ۵- فرم پروانه مسئول فنی کارگاه های تولید و بسته بندی فرآورده های غذایی

۱۰-۶- پیوست شماره ۶- فرم گزارش بازدید کارگاه های تولید و بسته بندی فرآورده های غذایی مشمول پروانه بهداشتی کارگاهی

۱۰-۷- پیوست شماره ۷- پروانه بهداشتی کارگاهی(تاسیس و بهره برداری و شناسه نظارت تولید کارگاهی)

۱۰-۸- پیوست شماره ۸- دستورالعمل الحاقی صدور شناسه نظارت کارگاهی برنج 

۱۰-۹- پیوست شماره ۹- ضابطه ویژگیهای کیفی و سلامت برنج برای واردات  

   SP-Fo-۱۳۹۳-۰۰۳۳  پیوست شماره۱    فرم معرفی و تقبل مسئولیت فنی کارگاه های تولید و بسته بندی فرآورده های غذایی    کد مدرک

                 

معاونت محترم غذا و دارو

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ...............

 

            اینجانب / اینجانبان .................... مدیر عامل/ موسس / موسسین کارگاه ..................... به استناد ماده ۷ دستورالعمل اجرایی ساخت و ورود مواد غذایی، آشامیدنی ، آرایشی و بهداشتی مصوب سال ۱۳۸۷ سرکار خانم/ جناب آقای ........................ فرزند .................. با کد ملی................................ را به عنوان مسئول فنی معرفی می نمایم و شرایط لازم برای اجرای شرح وظایف تعیین شده برای نامبرده طی مقررات و دستورالعمل ها ی اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی را فراهم خواهم نمود.

 

نام و نام خانوادگی مدیر عامل / مؤسس /موسسین کارگاه:                                 تأیید امضاء در یکی از دفاتر رسمی:

مهر و امضا:

تاریخ:  

    اینجانب ................ دارای مشخصات فوق الذکر با اطلاع از شرح وظایف مسئول فنی و بهداشتی، مسئولیت فنی تولید و بسته بندی        فرآورده های ..................................... کارگاه  ............................................ را  می پذیرم.

  نام و نام خانوادگی مسئول فنی کارگاه:                                                        تأیید امضاء در یکی از دفاتر رسمی:

  مهر و امضا:

  تاریخ:

   SP-Fo-۱۳۹۳-۰۰۳۴پیوست شماره ۲  تعهدو سوگند نامه مسئول فنی کارگاه های تولید و بسته بندی فرآورده های غذایی          کد مدرک:  

       اینجانب..........................فرزند........................... با کد ملی.................................فارغ التحصیل رشته........................از دانشگاه...............................در مقطع.................................... با اطلاع کامل از شرح وظایف مسئولین فنی کارگاه های مشمول پروانه بهداشتی کارگاهی(تاسیس و بهره برداری و شناسه نظارت تولید کارگاهی) بشرح زیر، از تاریخ .......................... متقاضی پذیرش مسئولیت فنی کارگاه ................................................... جهت فعالیت در زمینه تولید و بسته بندی فرآورده های تولیدی کارگاه مذکور می باشم.

  1.  نظارت بر سلامت و کیفیت فرآورده های موجود در کارگاه و پاسخگویی در برابر مراجع ذیصلاح بهداشتی و قانونی مربوطه.
  2. اعمال نظارت های پیش بینی شده مطابق مقررات و ضوابط اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی جهت حصول اطمینان از تطابق روش های به کار گرفته شده و تجهیزات مورد استفاده در تولید و کنترل فرآورده به نحوی که
    فرآورده تولید شده از نظر ایمنی، ماهیت و کیفیت با استانداردهای مربوطه و الزامات قانونی مطابقت داشته باشد.
  3. نظارت بر شرایط فنی و بهداشتی سالن تولید و بسته بندی، کلیه انبارها.
  4. نظارت بر شرایط حمل و نقل و اطمینان از عدم فساد، آلودگی و آسیب دیدگی فرآورده ها.
  5. نظارت بر اجرای سیستم Recall برای جمع آوری فرآورده توزیع شده مرجوعی یا معیوب و یا فرآورده هایی که از سوی اداره کل به هر دلیلی دستور جمع آوری آنها از سطح بازار اعلام شده است .
  6. نظارت براجرای ضوابط برچسب گذاری و اعمال ماده ۱۱ قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی.
  7. نگهداری نمونه فرآورده های از هر سری ساخت به تعداد کافی برای انجام سه سری آزمایش تا ۶ ماه پس از انقضاء فرآورده.
  8. رسیدگی به شکایات واصله و پیگیری آنها تا حصول نتیجه و پاسخگویی لازم، ضمن اعلام مراتب به معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مربوطه .
  9. مطابق مقررات و ضوابط جاری و نظارت بر اجرای کنترل فرآورده در سطح عرضه (PMS) و ارائه گزارش آن به معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مربوطه.
  10. مرجوع یا معدوم کردن فرآورده نامنطبق، تحت نظارت معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مربوطه.
  11. نظارت بر انجام نمونه برداری از فرآورده تولیدی و ارسال آن به آزمایشگاه طرف قرارداد (در صورت نبودن آزمایشگاه در محل).
  12. مستندسازی و حفظ سوابق کلیه اقدامات انجام یافته .

و متعهد می گردم:

  1. مقررات و ضوابط جاری مربوط به شناسه نظارت کارگاهی را به طور کامل رعایت نمایم.
  2. در صورت انصراف از مسئولیت فنی، ضمن اعلام کتبی مراتب به معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مربوطه تا تأیید مسئول فنی      واجد شرایط معرفی شده از طرف آن کارگاه (که نباید از یک ماه بیشتر باشد) وظایف خود را به نحو احسن انجام دهم .
  3. در تمام ساعاتی که تقبل نموده ام در کارگاه مزبور حضور داشته و کلیه مسائل فنی و بهداشتی را کنترل نمایم.
  4. در تمام مراحل تهیه، تولید و بسته بندی به رعایت ضوابط طهارت و احکام اسلامی نظارت نموده و از هرگونه تخلفی دراین زمینه جلوگیری نمایم .

            ضمناً به اطلاع می رساند اینجانب مسئول فنی کارگاه های ..........................و.........................نیز می باشم./دیگر نمی باشم.

  بدیهی است در صورتیکه خلاف اظهارات فوق ثابت شود مسئولیت قانونی آن بعهده اینجانب بوده و معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی     مربوطه حق سلب صلاحیت مسئول فنی اینجانب را خواهد داشت.

نام و نام خانوادگی مسئول فنی:                                                                 تأیید امضاء در یکی از دفاتر رسمی:

  مهر و امضا:

  تاریخ:

پیوست شماره ۳                    تعهد و سوگندنامه  مدیر عامل /مؤسس/موسسین کارگاه                     کد مدرک: SP-Fo-۱۳۹۳-۰۰۳۵                                                                

       اینجانب/اینجانبان ......................... فرزند ..................... باکد ملی.............................. ساکن ........................................................... به عنوان مدیر عامل /مؤسس/موسسین کارگاه........................................مسئولیت کارگاه و تولید و بسته بندی فرآورده های تولیدی در این کارگاه را تقبل نموده و ضمن تعهد به ذات پروردگار یکتا، سوگند یاد می کنم که:

 ۱- تحت نظر مسئول فنی و بهداشتی، فرآورده ها مطابق با  فرمول مندرج در پروانه شناسه نظارت تولید کارگاهی و با استفاده از مواد اولیه مرغوب و قابل مصرف انسانی تولید و بسته بندی گردیده و ملزم به رعایت کلیه مسائل فنی، بهداشتی و پیشنهادات سازنده مسئول فنی و بهداشتی در این زمینه برابر قوانین موجود باشم.

۲- در تمام موارد مربوط به تهیه مواد اولیه جهت تولید و بسته بندی و عرضه فرآورده ها، رعایت مقررات و ضوابط موجود و احکام اسلامی را نموده و از هرگونه تخلفی در این زمینه خودداری نمایم.

   ۳- همواره مصلحت جامعه و سلامت مصرف کننده را بر منافع مادی مؤسسه و خود مقدم داشته و مخالف مقررات بهداشتی، فنی و اسلامی عمل ننمایم.

       ۴- هیچ فرآورده ایی را بدون حضور مسئول فنی تولید ننمایم.

        ۵- در صورت عدم رعایت مقررات وضع شده و تعهدات خویش در کارگاه، مجوز فعالیت را بلافاصله جهت اخذ هرگونه تصمیم مقتضی و در صورت لزوم ابطال آن، تسلیم معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مربوطه نموده و خود مسئول هرگونه ضرر و زیان ناشی از آن بوده، هیچگونه اعتراض و مسئولیتی متوجه اداره کل و معاونت های غذا و دارو نخواهد شد.

  نام و نام خانوادگی مدیر عامل / مؤسس /موسسین کارگاه:                       تأیید امضاء در یکی از دفاتر رسمی:

  مهر و امضا:

  تاریخ:

SP-Fo-۱۳۹۳-۰۰۳۶ پیوست شماره ۴           فرم درخواست صدور پروانه بهداشتی کارگاهی (تاسیس و بهره برداری و شناسه نظارت تولید کارگاهی)          

  1. تاسیس و بهره برداری کارگاه

 

 
  Rounded Rectangle: نام کارگاه :
شماره مجوز فعالیت اقتصادی :                              تاریخ صدور :                                      نام مرجع صادر کننده مجوز فعالیت:
نشانی : 
شماره تلفن :                                                  شماره نمابر :

 

 

 

 

 

  1. شناسه نظارت تولید کارگاهی

 

 
  Rounded Rectangle: نام فرآورده :                                                       نام تجاری :
 
 مشخصات بسته بندی :                                         اوزان (وزن/واحد) :

 

 

 

 

 

 

ردیف

نام موادتشکیل دهنده

درصد

ردیف

نام موادتشکیل دهنده

درصد

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                        

  SP-Fo-۱۳۹۳-۰۰۳۷ پیوست شماره ۵     فرم پروانه مسئول فنی کارگاه های تولید و بسته بندی فرآورده های غذایی             کد مدرک:          

پروانه مسئول فنی

کارگاه های تولید و بسته بندی فرآورده های غذ ایی مشمول شناسه نظارت کارگاهی

شماره پروانه مسئول فنی :

          با توجه به درخواست شماره .....................مورخ......................... شرکت...................تولید کننده فرآورده/ فرآورده های ..........................و با استناد به ماده ۷دستورالعمل اجرایی ساخت و ورود ، مصوب مورخ ۱۹/۱۱/۸۷ ، صلاحیت

آقای / خانم ......................................            

فرزند...................با کد ملی...................... فارغ التحصیل رشته.........................از دانشگاه....................................................در مقطع............................... برای مسئولیت فنی کارگاه................................... جهت انجام وظایف محوله مطابق با شرح وظایف مندرج در ظهر پروانه ، با رعایت کامل مقررات و ضوابط مربوط تأیید گردید.

         ضمناً مبلغ ....................... ریال طی فیش شماره .............................. مورخ ........................... به حساب شماره ۲۱۷۳۳۱۹۰۱۱۰۰۸ بانک ملی بابت هزینه صدور پروانه پرداخت گردیده است.

این پروانه به استناد پروانه مسئول فنی به شماره .......................... مورخ .................... به منظور .................................. صادر گردیده و پروانه قبلی از درجه اعتبار ساقط می­باشد.

اعتبار این پروانه از تاریخ صدور به مدت یک سال می باشد.

                                                                                                                             معاون غذا و دارو

ضمناً فرد مذکور طبق تبصره ۳ بند ۶-۱  دستورالعمل اجرايي

صدور و تمدید پروانه بهداشتی کارگاهی کارگاه های تولید و بسته بندی فرآورده های غذایی مسئول فنی کارگاه/ کارگاه های زیر نیز می باشد.

ردیف

نام کارگاه

شماره پروانه بهداشتی تاسیس و بهره برداری کارگاه

آدرس و شماره تماس کارگاه

مهر و امضاءمعاون غذا و دارو

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

رونوشت:

 - اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی

- مدیر عامل محترم شرکت ............ جهت اطلاع و اقدام لازم

 -بایگانی

 

  1. نظارت بر سلامت و کیفیت فرآورده های موجود در کارگاه و پاسخگویی در برابر مراجع ذیصلاح بهداشتی و قانونی مربوطه.
  2. اعمال نظارت های پیش بینی شده مطابق مقررات و ضوابط اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی جهت حصول اطمینان از تطابق روش های به کار گرفته شده و تجهیزات مورد استفاده در تولید و کنترل فرآورده به نحوی که
    فرآورده تولید شده از نظر ایمنی، ماهیت و کیفیت با استانداردهای مربوطه و الزامات قانونی مطابقت داشته باشد.
  3. نظارت بر شرایط فنی و بهداشتی سالن تولید و بسته بندی، کلیه انبارها.
  4. نظارت بر شرایط حمل و نقل و اطمینان از عدم فساد، آلودگی و آسیب دیدگی فرآورده ها.
  5. نظارت بر اجرای سیستم Recall برای جمع آوری فرآورده توزیع شده مرجوعی یا معیوب و یا فرآورده هایی که از سوی اداره کل به هر دلیلی دستور جمع آوری آنها از سطح بازار اعلام شده است .
  6. نظارت براجرای ضوابط برچسب گذاری و اعمال ماده ۱۱ قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی.
  7. نگهداری نمونه فرآورده های از هر سری ساخت به تعداد کافی برای انجام سه سری آزمایش تا ۶ ماه پس از انقضاء فرآورده.
  8. رسیدگی به شکایات واصله و پیگیری آنها تا حصول نتیجه و پاسخگویی لازم، ضمن اعلام مراتب به معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مربوطه .
  9. مطابق مقررات و ضوابط جاری و نظارت بر اجرای کنترل فرآورده در سطح عرضه (PMS) و ارائه گزارش آن به معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مربوطه.
  10. مرجوع یا معدوم کردن فرآورده نامنطبق، تحت نظارت معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مربوطه.
  11. نظارت بر انجام نمونه برداری از فرآورده تولیدی و ارسال آن به آزمایشگاه طرف قرارداد (در صورت نبودن آزمایشگاه در محل).
  12. مستندسازی و حفظ سوابق کلیه اقدامات انجام یافته .

SP- Fo- ۱۳۹۳- ۰۰۳۸پیوست شماره ۶    فرم گزارش بازدید کارگاه های تولید و بسته بندی فرآورده های غذایی مشمول شناسه نظارت کارگاهی          کدمدرک:                                         

 

نام کارگاه :

نام مدیر عامل :                                                                        کد ملی :

 

شماره مجوز فعالیت اقتصادی :

 

نشانی کامل کارگاه :         استان :                     شهرستان :                            بخش :

 

کدپستی :                                                      نمابر :

 

آدرس پست الکترونیک :

 

نام مسئول فنی :                                                                        کدملی :

نوع فرآورده:

              o  مواد اولیه                                    o فرآیند شده                        o مواد بسته بندی

هدف از بازرسی و ارزیابی :

 o  صدور پروانه بهداشتی کارگاهیo  اصلاح و تمدید پروانه بهداشتی کارگاهی

o  کنترل مستمر                                          o  شکوائیه                                             o  نمونه برداری                                           

سایر موارد :

در زمان بازدید، آقا/خانم ..............به عنوان مسئول فنی کارگاه، یا جانشین قانونی ایشان در محل حضور  دارد£  ندارد £

پروانه های صادره جهت کارگاه، معتبر   می باشند £      نمی باشند£

تاریخ و ساعت بازدید :...................................

 

توضیحات:

 

مورد ارزیابی

معیارهای ارزیابی

بلی

خیر

ملاحظات

محوطه و اطراف کارگاه

۱- آیا محدوده کارگاه مشخص می باشد؟

 

 

 

۲- آیا محوطه کارخانه تمیز می باشد؟

 

 

 

۳- آیا محل های عبور و مرور داخل محوطه کارگاه با پوشش مناسب مفروش شده است؟

 

 

 

شرایط ساختمان

۱- آیا قسمتهای تمیز از غیر تمیز به نحو مقتضی جدا شده اند؟

 

 

 

۲- آیا در مقابل ورود و لانه گزینی pest به طور موثر حفاظت بعمل آمده است ؟

 

 

 

ویژگیهای سالن تولید و بسته بندی

درها

۱- آیا درها دارای سطوح صاف ، قابل شستشو و جنس مقاوم به رطوبت می باشند؟                     

 

 

 

۲- آیا درها به خوبی بسته می شوند؟

 

 

 

دیوارها

۱- آیا دیوارها قابل شستشو، دارای جنس مقاوم و مناسب و صاف و بدون ترک می باشند؟

 

 

 

۲- آیا محل های اتصال به دیوار همجوار،کف سالن فرآوری و تولید بدون زاویه می باشند؟

 

 

 

کف ها

۱- آیا کف کارگاه از لحاظ قابلیت شستشو، مناسب و دارای شیب کافی به سمت فاضلاب      می باشد؟

 

 

 

۲- آیا کف از پوشش های مناسب و مقاوم، با توجه به نوع فرآورده ساخته شده است ؟

 

 

 

۳- آیا کف دارای زاویه مناسب با دیوار می باشد؟

 

 

 

سقف ها

۱- آیا سقف دارای جنس مقاوم و ارتفاع مناسب می باشد؟

 

 

 

۲- آیا سقف در برابر نفوذ یا لانه گزینی  pest محافظت می گردد؟

 

 

 

 

پنجره ها

 

 

۱- آیا پنجره ها از نظر جنس، اندازه و قابلیت نظافت مناسب می باشند؟

 

 

 

۲- آیا تمامی پنجره های بازشو مجهز به توری متحرک ریز بافت می باشند؟

 

 

 

۳- آیا وضعیت پنجره ها و شیشه ها از نظر عدم شکستگی مناسب می باشند؟(در صورت نیاز)

 

 

 

۴- آیا پنجره ها به موازات دیوارها و بدون رف می باشند؟

 

 

 

زهکشی کف کارخانه و کانالهای فاضلاب

۱-آیا آبروها دارای دیواره های کناری صاف و عمودی بوده و محل اتصال دیوار به کف بدون زاویه می باشد؟

 

 

 

سالن تولید

۱- آیا چیدمان تجهیزات مناسب بوده و تردد کارگران به راحتی انجام می شود؟

 

 

 

۲- آیا گردش مواد و فرآورده ها، رفت و آمد نیروی انسانی و چیدمان تجهیزات مانع از انتقال آلودگی ثانویه می گردد؟

 

 

 

 

 

مورد ارزیابی

معیار

بلی

خیر

ملاحظات

 

ویژگی های انبارها  و سردخانه ها

۱- آیا انبارهای مواد اولیه، بسته بندی و فرآورده نهایی به نحو مقتضی تفکیک شده است؟

 

 

 

 

 

۲- آیا نحوه چیدمان کالا، درانبار مناسب بوده و از پالت یا قفسه بندی مناسب استفاده شده است؟

 

 

 

 

 

۳- آیا طراحی انبارها به گونه ای است که اولین ورودی به انبار، اولین خروجی از آن باشد (FIFO,FEFO)

 

 

 

 

۴- آیا انبارها از لحاظ دما و رطوبت کنترل و ثبت می شوند؟

 

 

 

 

۵- آیا مواد اولیه و فرآورده ها دارای برچسب مشخصات کالا می باشند؟

 

 

 

 

۶- آیا برای مواد اولیه یا فرآورده هایی که باید در شرایط خاص نگهداری شوند امکانات و فضای مناسب در نظر گرفته شده است؟

 

 

 

 

۷- آیا پیش بینی های لازم جهت عایق بندی در سردخانه لحاظ شده است ؟

 

 

 

 

۸- آیا تهویه مناسب سردخانه برای جلوگیری از ایجاد شبنم و فروریزی قطرات آب در نظر گرفته شده است؟

 

 

 

 

بخش های سرویس دهنده و تأسیسات

آب مصرفی

آیا آب مورد استفاده در کارخانه با ویژگی های آب آشامیدنی مندرج در آخرین تجدید نظر استاندارد ملی ایران به شماره های ۱۰۵۳ و ۱۰۱۱ مطابقت دارد؟

 

 

 

روشنایی

۱- آیا لامپ ها به طور مناسب در برابر شکستگی محافظت شده و قابل نظافت و تمیز کردن می باشند ؟

 

 

 

۲- آیا میزان روشنایی باتوجه به نوع عملیات مطلوب است؟

 

 

 

تهویه

۱- آیا سیستم تهویه طبیعی و مکانیکی جهت کاهش آلودگی و هوا و کنترل دمای محیط وجود دارد؟

 

 

 

۲- آیا سیستم سرمایش و گرمایش متناسب با فضای تولید طراحی و ثبت شده است؟

 

 

 

تخلیه زباله و ضایعات

۱- آیا محل مناسبی جهت جمع آوری و نگهداری زباله و ضایعات وجود داشته و تخلیه آن به طور مرتب و بهداشتی انجام می گیرد؟

 

 

 

۲- آیا نظافت، شستشو و گندزدایی محل های جمع آوری زباله به طور مستمر انجام   می پذیرد؟

 

 

 

               
 

مورد ارزیابی

معیار

بلی

خیر

ملاحظات

شستشو،      ضد عفونی و گندزدایی

۱- آیا وسایل و ابزار شستشو و نظافت و مواد شوینده و پاک کننده مناسب، مطابق برنامه وجود دارد؟

 

 

 

۲- آیا مواد شیمیایی جهت شستشو، ضدعفونی و گندزدایی مورد تایید سازمان ها و مقامات ذیصلاح می باشد؟

 

 

 

۳-آیا شیلنگ های مورد استفاده برای شستشوی سطوح توسط حلقه های شیلنگ جمع کنی جمع می گردند؟

 

 

 

قسمت های رفاهی

۱- آیا رختکن مناسب وجود دارد؟

 

 

 

۲- آیا سرویس های بهداشتی مجزا برای کارکنان زن و مرد وجود دارد؟

 

 

 

۳- آیا دست ها با مواد شوینده مناسب شسته می شوند؟

 

 

 

۴- آیا در توالت به سمتی غیر از انبار باز می شود؟

 

 

 

۵- آیا هواکش مکانیکی یا پنجره بازشو و دارای توری ریزبافت به فضای آزاد وجود دارد؟

 

 

 

بهداشت فردی کارکنان

۱- آیا کارگران دارای کارت بهداشتی معتبر می باشند؟

 

 

 

۲- آیا کارگران در زمینه رعایت اصول بهداشت فردی آموزش های لازم را دیده اند؟

 

 

 

۳- آیا کارگران دارای لباس مناسب، کفش، ماسک، کلاه و دستکش و ... تمیز و به رنگ روشن متناسب با نوع فعالیت می باشند؟

 

 

 

۴- آیا کارگران قبل از ورود به محل تولید نسبت به شستشو و ضدعفونی دست ها اقدام می نمایند.؟

 

 

 

۵- آیا رفت و آمد کارگران همواره از قسمت تمیز به سمت غیر تمیز می باشد؟

 

 

 

کنترل  pest

آیا برنامه کنترل  pest توسط کارگاه و فرد مسئول انجام می گیرد؟

 

 

 

 

 

آزمایشگاه

۱- آیا کارگاه دارای آزمایشگاه فیزیکی، شیمایی و میکروبی می باشد؟

 

 

 

۲- آیا امکانات و تجهیزات مناسب آزمایشگاهی وجود دارد؟

 

 

 

۳- آیا فرد متخصص جهت انجام آزمون های مربوطه در نظر گرفته شده است؟

 

 

 

۴- آیا کارگاه دارای قرارداد با آزمایشگاه مورد تائید می باشد؟(در صورت لزوم)

 

 

 

۵- درصورت انعقاد قرارداد، نمونه برداری توسط فرد مسئول انجام شده و به آزمایشگاه تحویل میگردد؟

 

 

 

۶- آیا نتایج آزمایشگاهی ثبت و نگهداری می شود؟

 

 

 

 

مورد ارزیابی

معیار

بلی

خیر

ملاحظات

شرایط بسته بندی و برچسب گذاری

آیا کلیه موارد قید شده در ماده ۱۱ قانون رعایت می گردد؟

 

 

 

مستندات

۱- آیا مواد اولیه از مراکز معتبر و دارای مجوزهای بهداشتی تامین          می گردد؟

 

 

 

۲- آیا برنامه مدون شستشو و نظافت برای کلیه قسمت ها، سطوح و تجهیزات وجود داشته و سوابق آن ثبت و نگهداری می شوند؟

 

 

 

۳- آیا برنامه کنترل  pest وجود داشته و سوابق آن ثبت و نگهداری می‌شوند؟

 

 

 

۴- آیا کلیه نتایج آزمون های انجام شده بر روی ماده اولیه و فرآورده در دفاتر مربوطه ثبت و صحه گذاری و نگهداری می شود؟

 

 

 

۵- آیا بهداشت فردی طبق برنامه آموزشی مدون به کارگران آموزش داده شده و سوابق آن نگهداری می شود؟

 

 

 

۶- آیا تجهیزات و ابزار تولید و آزمایشگاه در صورت نیاز کالیبره شده و سوابق آن موجود می باشد؟

 

 

 

۷- آیا برنامه دفع زباله و ضایعات وجود داشته و به مورد اجرا گذاشته می شود؟

 

 

 

۸- آیا سوابق مربوط به هر سری ساخت فرآورده به نحوی که قابل شناسایی و ردیابی باشد حفظ و نگهداری می شود؟

 

 

 

۹- آیا مستندات تاییدیه های مواد شیمیایی، مواد پاک کننده و ضد عفونی کننده(MSDS)  از مراجع ذیصلاح موجود می باشد؟

 

 

 

 

نواقص مشاهده شده در ارزیابی با ذکر شماره بند

مدت زمان تعیین شده برای رفع هر نقص

 

 

 

نتیجه:

نمونه برداری

ردیف

نام نمونه

تعداد نمونه

شماره پروانه ساخت

سری ساخت

تاریخ تولید

تاریخ انقضاء

تعداد شاهد

هدف از نمونه برداری

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

کلیه نمونه ها با رعایت شرایط فنی و بهداشتی از انبار فرآورده آماده به عرضه£ خط تولید£ جهت ارسال به آزمایشگاه به منظور انجام آزمایشات لازم در شرایط مناسب نمونه برداری گردیده و نمونه های شاهد £ توقیفی£ پس از پلمپ توسط کارشناسان بازدید کننده نزد مدیر و مسئول فنی به امانت گذاشته شده وقانون امانت داری تفهیم گردید.

  • موارد توقیفی دارد £  ندارد £
  • نوع و میزان :

توضیحات:.------------------------------------------------------------------------------------------------

  • موارد معدومی دارد£  ندارد £

نوع و میزان :

توضیحات: -----------------------------------------------------------------------------------------------

کارگاه مورد بازدید باتوجه به موارد درج شده در چک لیست از نظر فنی وبهداشتی با ضوابط و مقررات مربوطه مطابقت دارد £     ندارد£

این صورتجلسه در دو نسخه که هر یک حکم واحدی دارند تنظیم و یک نسخه تحویل امضاء کنندگان (مسئول فنی و مدیرعامل کارگاه) ذیل شد و محل بدون هیچگونه ضرر و زیان جانی و مالی ترک گردید.

مدیرعامل کارگاه مذکور موظف است در اسرع وقت و با توجه به زمان تعیین شده در مورد نواقصی فنی و بهداشتی اقدام نموده و نتیجه را در سررسید مهلت تعیین شده به معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی خدمات بهداشتی درمانی ....................... اعلام نماید.

کارشناس/کارشناسان معاونت غذا و دارو                               مسئول فنی                                 مدیر عامل کارگاه

دانشگاه علوم پزشکی..........................

نظر رئیس اداره:

نظر معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی جهت اقدام بعدی:

پلمپ کارگاه £   توقیف فرآورده ها £   معرفی به تعزیرات £   معرفی به دادسرا £   فک پلمپ کارگاه/خط تولید £   رفع توقیف £   غیره £

 

شماره تاسیس و بهره برداری کارگاه

.............................................

Flowchart: Process: تاسیس و بهره برداری کارگاه
به استناد ماده 7 قانون موادخوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی مصوب تیرماه یکهزارو سیصدو چهل وشش و ماده4 دستورالعمل اجرایی ساخت و ورود مصوب یکهزار و سیصدو هشتاد و هفت و باتوجه به نظریه مورخ ............ کمیسیون فنی اجازه داده می شود:

کارگاه :                                                                       در زمینه فعالیت:
با شماره مجوز فعالیت اقتصادی:                                                                 مرجع صادر کننده مجوز فعالیت:
به نشانی:                                                                          شماره نمابر:
شماره تلفن:
که دارای خط تولید /خطوط تولید زیر می باشد ، با رعایت کامل مقررات و ضوابط مربوطه بهره برداری گردد: 
................................................................................................................................................................................................................................
ضمناً کارگاه فوق پس از اخذ پروانه بهداشتی کارگاهی(تاسیس و بهره برداری و شناسه نظارت تولید کارگاهی) صرفاً مجاز به تولید و عرضه فرآورده هایی است که در شناسه نظارت تولید کارگاهی پیوست ذکرگردیده است. 
این پروانه به موجب فیش شماره ............... مورخ ................ مبلغ ................... بانک مرکزی صادر گردیده است./ این پروانه به استناد پروانه بهداشتی کارگاهی(تاسیس و بهره برداری و شناسه نظارت تولید کارگاهی) به شماره .................... مورخ ................... جهت تغییر نام کارگاه /تغییر آدرس کارگاه / افزایش خط تولید/ صدور المثنی /اصلاح/ تمدید پروانه به موجب فیش شماره ............... مورخ ................ مبلغ ................... بانک مرکزی صادر گردیده و پروانه قبلی از درجه اعتبار ساقط می باشد. 
هرگونه نقل و انتقال و تغییر نام، محل و خطوط تولید مندرج در این پروانه باید با موافقت قبلی این معاونت باشد.

     
 

معاون غذا و دارو

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی

این شناسه نظارت تولید کارگاهی به موجب مصوبه هیئت وزیران و حواله شماره ............... مورخ ........................ به مبلغ.............. ریال به حساب ................... صادر/تمدید/اصلاح گردیده و از تاریخ صدور به مدت یکسال/دو سال با رعایت مقررات و ضوابط مربوطه دارای اعتبار می باشد.

 

نام تجارتي:................

نام فرآورده: …………..

شماره شناسه نظارت تولید کارگاهی

 

مشخصات بسته بندي: (وزن/ جنس)......................

  1. ویژگی های فرآورده نهایی بايد با معيارهاي ملي مصوب و ضوابط جاری اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی مطابقت داشته باشد.
  2. مواد اولیه و بسته بندی باید دارای پروانه ساخت یا مجوز ورود معتبر از وزارت بهداشت باشد.
  3. اظهار هر گونه ادعا خارج از ضوابط و قوانین و مقررات  اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی ممنوع است

 

 

 

 

درصد

 

نام مواد تشکیل دهنده:

 

 

 

 

نام تجارتي:................

نام فرآورده: …………..

شماره شناسه نظارت تولید کارگاهی

 

مشخصات بسته بندي: (وزن/ جنس)......................

  1. ویژگی های فرآورده نهایی بايد با معيارهاي ملي مصوب و ضوابط جاری اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی مطابقت داشته باشد.
  2. مواد اولیه و بسته بندی باید دارای پروانه ساخت یا مجوز ورود معتبر از وزارت بهداشت باشد.
  3. اظهار هر گونه ادعا خارج از ضوابط و قوانین و مقررات  اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی ممنوع است

 

 

 

درصد

 

نام مواد تشکیل دهنده:

 

         

 

نام تجارتي:................

نام فرآورده: …………..

شماره شناسه نظارت تولید کارگاهی

 

مشخصات بسته بندي: (وزن/ جنس)......................

 

  1. ویژگی های فرآورده نهایی بايد با معيارهاي ملي مصوب و ضوابط جاری اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی مطابقت داشته باشد.
  2. مواد اولیه و بسته بندی باید دارای پروانه ساخت یا مجوز ورود معتبر از وزارت بهداشت باشد.
  3. اظهار هر گونه ادعا خارج از ضوابط و قوانین و مقررات  اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی ممنوع است

 

درصد

 

نام مواد تشکیل دهنده:

 

         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

این شناسه نظارت تولید کارگاهی به موجب مصوبه هیئت وزیران و حواله شماره ............... مورخ ........................ به مبلغ.............. ریال به حساب ................... صادر/تمدید/اصلاح گردیده و از تاریخ صدور به مدت یکسال/دو سال با رعایت مقررات و ضوابط مربوطه دارای اعتبار می باشد.

 «ادامه پروانه در پشت صفحه»

رونوشت:

- اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی

- بایگانی

این مجوز به استناد دستورالعمل شماره ............ مورخ ............. اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی و تائیدیه کمیته فنی مورخ .............. معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی............................... و با رعایت موارد ذیل صادر گردیده است:

  1. اجرای مفاد مندرج در ماده یازده قانون نظارت بر مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی الزامی است.
  2. هر گونه تغییر در فرمول، بسته بندی، برچسب گذاری و ... باید با مجوز معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مربوطه باشد.
  3. درصورت نبودن آزمایشگاه در محل کارگاه ، موظف به اجرای مفاد قرارداد منعقدگردیده با آزمایشگاه های معتبر و ثبت نتایج آزمایشگاهی می باشد.
  4. پروانه بهداشتی کارگاهی(تاًسیس و بهره برداری و شناسه نظارت تولید کارگاهی) و منوط به تائید عملکرد کارگاه و رعایت ضوابط و دستورالعمل های مربوطه خواهد بود. بدیهی است زمانی که فرآورده مشمول اخذ پروانه بهداشتی ساخت گردد ، کارگاه موظف به رعایت مقررات و ضوابط کارخانه می باشد.  
  5. جهت تمدید پروانه بهداشتی کارگاهی(تاًسیس و بهره برداری و شناسه نظارت تولید کارگاهی) باید یک ماه قبل از پایان مهلت ، تقاضای کتبی خود را به معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ارائه نماید.
  6. فعالیت واحد تولیدی بدون تمدید پروانه مسئول فنی و پروانه بهداشتی کارگاهی(تاسیس و بهره برداری و شناسه نظارت تولید کارگاهی) مجاز    نمی باشد.
  7. تغییر مکان به منزله لغو مجوز تلقی می گردد و مراتب برای صدور پروانه مسئول فنی و پروانه بهداشتی کارگاهی(تاسیس و بهره برداری و شناسه نظارت تولید کارگاهی) جدید باید کتباً به معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مربوطه اعلام گردد.
  8. درصورت عدم تمدید پروانه بهداشتی کارگاهی(تاسیس و بهره برداری و شناسه نظارت تولید کارگاهی) ملزم به جمع آوری فرآورده از سطح بازار می باشد.
  9. انتقال تحت شرایط خاص و با هماهنگی معاونت غذا و دارو امکان پذیر می باشد.
  10. در مورد فرآورده های غذایی مواد اولیه مصرفی باید از جنس مورد تائید و مخصوص فرآورده های غذایی (FOOD GRADE) بوده و دارای پروانه ساخت یا مجوز ورود و مصرف از وزارت بهداشت باشد.
  11. ویژگی های فرآورده نهایی باید با آخرین ضوابط ملی مطابقت داشته باشد.
  12. مواد افزودنی باید با فهرست افزودنی های مجاز خوراکی ایران مطابقت داشته باشد و در ترکیبات نام آنها ذکر شده باشد.

(پشت پروانه)

   دستورالعمل الحاقی صدور شناسه نظارت کارگاهی برنج           کد مدرک: FB- Pr- ۱۳۹۳- ۰۰۰۳ 

۱- حداقل تجهيزات مورد نياز براي آماده سازي و بسته بندي برنج

)GSP- سيلومجهز به سيستم گردش هوا درصورت نبودن سيلو رعايت شرايط خوب انبار داري(

- بالابر ( درصورت نياز )

- بوجاري ( مجهز به شن گير و آهن ربا ) درصورت نياز

- الك برنج

- دستگاه بسته بندي خودكار ( ترجيحا )

- دستگاه درج مشخصات لازم بر روی بسته بندی

تذکر۱- درصورت استفاده واحد از برنج شاليكوبي شده، جهت بسته بندي تجهيزات شاليكوبي مورد نياز نمي باشد.

تذکر۲- چنانچه شاليكوبي درواحد بسته بندي انجام مي شود بايد داراي تجهيزات ذيل باشد:

- پيش بوجاري شلتوک

- بوجاري شلتوک

- درجه بندي شلتوک

- پوست كني

- جدا سازي پوست از برنج قهوه ای

- جداسازي شلتوك پوست نکنده از برنج قهوه ای

- جدا ساز دانه هاي نارس و آسیب دیده

- سفيد كني برنج (سبوس گیر)

- صیقل دهی

- درجه بندي برنج و جداسازی دانه هاي شكسته آن

- جداکننده براساس رنگ دانه های برنج (درصورت نیاز)

-جداکننده مواد خارجی و فلز (در صورت نیاز)

۲- مسئول فنی

         واحدهای آماده سازی و بسته بندی انواع برنج جهت کنترل و نظارت شرایط آماده سازی و بسته بندی، نمونه برداری، آزمون، ثبت مستندات و    سوابق کنترلهای انجام شده باید نسبت به معرفی و استخدام فرد واجد شرایط مطابق با قانون مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی و چارت مسئولین فنی مصوب کمیته فنی اقدام نمایند. با نظر و تائید معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ناظر و بر اساس توان مسئول فنی و با در نظر گرفتن فاصله واحدهای آماده سازی و بسته بندی انواع برنج از یکدیگر، نظارت حداکثر ۸ واحد تولیدی در یک محدوده جغرافیایی می تواند توسط یک مسئول فنی انجام گیرد.

تذکر۳- قبل از صدور پروانه مسئول فنی آموزش لازم جهت تشخیص نوع واریته های برنج و اخذ گواهی مربوطه الزامی است.

۳-آزمایشگاه

       در صورت نبودن آزمایشگاه در محل کارگاه، ارائه قرارداد با آزمایشگاه های همکار یا مجاز دارای پروانه بهره برداری از سازمان غذا و دارو یا آزمایشگاه های آکرودیته کارخانجات دیگر که کنترل فرآورده تولیدی در محدوده فعالیت تعریف شده آن قرار داشته باشد الزامی است. در صورتی که واحد آماده سازی و بسته بندی انواع برنج توانایی احداث آزمایشگاه داشته باشد باید مطابق ضوابط مربوطه اقدام نماید. همچنین در صورت صلاحدید معاونت غذا و دارو دانشگاه و با در نظر گرفتن فاصله واحدهای آماده سازی و بسته بندی انواع برنج از یکدیگر، اتحادیه یا صنف مربوطه و یا چند واحد آماده سازی و بسته بندی انواع برنج همجوار می توانند نسبت به احداث یک آزمایشگاه مشترک اقدام نمایند.

      جهت اندازه گیری فلزات سنگین در هر فصل یکبار و جهت مایکوتوکسین ها و باقیمانده سموم سالی دو نوبت ( هر شش ماه یکبار) نمونه برداری توسط مسئول فنی صورت گرفته و به آزمایشگاه همکار ارسال گردد.

۴-ویژگیهای کیفی و سلامت برنج

      باید مطابق با ضابطه ویژگیهای کیفی و سلامت برنج، پیوست شماره ۹ باشد.

۵-بسته بندی

- جنس بسته های برنج باید فاقد موادی بوده که برای برنج مضر و برای سلامتی مصرف کننده خطرناک باشد.

- بسته های مصرفی باید نو و تمیز بوده و از استقامت کافی برخوردار و به خوبی دوخته شده باشند. (سلوفان ، پلی اتیلن ، متقال، کنفی و ... )

۶-وزن

- وزن کیسه ها نباید از ۲۰ کیلوگرم تجاوز نماید.

- واحدهای آماده سازی و بسته بندی انواع برنج مجاز به مخلوط کردن انواع ارقام برنج و اختلاط برنج داخلی و خارجی نمی باشند.

- درصورت عدم اخذ نام تجاری رسمی ضمن پذیرش نام پیشنهادی موسسه جهت صدور شناسه نظارت کارگاهی، دریافت تعهد نامه محضری که فرد متعهد می گردد طی ۶ ماه آگهی ثبت نام تجاری در روزنامه رسمی را ارائه نماید الزامی است .

- هر محموله خریداری شده از شالیکوبی یک سری ساخت دارد.

ضابطه ویژگیهای کیفی و سلامت برنج برای واردات                     کد مدرک:  FB- Sp- ۱۳۹۲- ۰۰۰۱

 

مایکوتوکسین ها

فلزات سنگین

آلودگیهای میکروبی

باقیمانده آفت کش ها

نام

حد مجاز

مرجع

نام

حد مجاز

مرجع

نام

حد مجاز

مرجع

مرجع

آفلاتوكسين

۵ ng/g

آخرین تجدید نظراستاندارد ملي ايران به شماره ۵۹۲۵

سرب

۱۲۰ ppb

مطابق  با مصوبه شماره ۵۰۳۳/۲ مورخ ۱۹/۸/۹۲  کمیته فنی  و قانونی  اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده های غذایی،آرایشی و بهداشتی

شمارش باسيلوس سرئوس

۱×۱۰۳

cfu/g

آخرین تجدید نظر جدول حدودمجازميکروبيولوژي فرآورده هاي غذايي،آشاميدني مرکز آزمایشگاه های مرجع کنترل غذاودارو

مطابق با آخرین تجدید نظر استانداردملی ایران به شماره ۱۳۱۲۰

آفلاتوكسين كل

۳۰ng/g

آخرین تجدید نظراستاندارد ملي ايران به شماره ۵۹۲۵

كادميوم

۴۸ ppb

مطابق  با مصوبه شماره ۵۰۳۳/۲ مورخ ۱۹/۸/۹۲  کمیته فنی  و قانونی  اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده های غذایی،آرایشی و بهداشتی

شمارش كپك

۱×۱۰۴

cfu/g

آخرین تجدید نظر جدول حدودمجازميکروبيولوژي فرآورده هاي غذايي،آشاميدني مرکز آزمایشگاه های مرجع کنترل غذاودارو

اكراتوكسين A

۵ ng/g

آخرین تجدید نظراستاندارد ملي ايران به شماره ۵۹۲۵

ارسنیک

۱۲۰ppb

مطابق با مصوبه شماره ۵۰۳۳/۲ مورخ ۱۹/۸/۹۲  کمیته فنی  و قانونی  اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده های غذایی،آرایشی و بهداشتی

 

 

 

داكسي ني والنول (DON)

۱۰۰۰ ng/g

آخرین تجدید نظراستاندارد ملي ايران به شماره ۵۹۲۵

 

 

 

 

 

 

زيرالنون

۲۰۰ ng/g

آخرین تجدید نظراستاندارد ملي ايران به شماره ۵۹۲۵

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. ارائه گواهی عاری بودن برنج از نظر تراریختگی (GMO  FREE) برای هر محموله وارداتی ، از مقام ذیصلاح کشور مبدا الزامیست.
  2.  ارائه ریز نتایج بیشینه باقیمانده آفت کش ها ، توسط یک آزمایشگاه تایید صلاحیت شده از سوی مقام ذیصلاح در کشور مبدا الزامیست.
  3. نمونه برداری باید مطابق با آخرین تجدید نظر استاندارد های ملی ایران به شماره های ۱۲۰۰۴و ۱۳۵۳۵ باشد.
  4. وزن بسته بندی از ۱ تا ۲۰ کیلوگرم مجاز است.
  5. کلیه گواهی های ارائه شده بایستی ممهور به مهر سفارت جمهوری اسلامی ایران باشد.
  6. معیارهای کیفی و سلامت برنج های تولید داخل براساس استانداردهای ملی ایران به شماره۱۲۹۶۸ برای فلزات سنگین ، ۵۹۲۵ برای مایکوتوکسین ها ، ۱۳۱۲۰ برای باقیمانده آفت کش ها و حدود مجاز میکروبی براساس حدود مجاز میکروبیولوژی فرآورده های غذایی ، آشامیدنی مرکز آزمایشگاه های مرجع کنترل غذا و دارو خواهد بود.                                                                                                                                                   
  • تذکر: تاریخ اجرا این ضابطه از ۱/۱/۱۳۹۳ می باشد.

  • شما در کنار ما  به اطلاع کاملی نسبت به سرمایه گذاری در بخش صنعت دست خواهید یافت .
    جهت سفارش تمدید پروانه بهداشتی خود به لینک بروید .


     

    فرم تماس

    دریافت سئوالات بیشتر از طریق ایمیل شرکت   این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
      02155542363   و  02155033754
    اطلاعات بیشتر با شماره 09126309825  ( ساعات تماس 13-8 ) و ( 21-17)

    * قبل از هر گونه اقدام در خصوص سرمایه گذاری ، اطلاعات مورد نیاز خود را گردآوری نمائید.